Till senaste kommentaren

Behöver jag betala för ny tvättmaskin och renovering?

Hej,

Jag har sålt en lägenhet och nu kommer köparen tillbaka och säger att det droppar från rören, samt att rördragningarna är ett hemmabygge.

De ska renovera och de vill att jag ska betala för det. Jag har varken genomfört eller beställt renovering - vilken skyldighet har jag? Jag har aldrig upplevt ett eventuellt läckage eller visste om dålig rördragning. Jag köpte den i det skicket och sålde i samma.

Därefter så säger köparen att tvättmaskinen inte fungerar, men den har alltid fungerat när jag bott i lägenheten. Vad är min skyldighet? Lägenheten har stått tom under ett år och tvättmaskinen har ej blivit använd under tiden.
Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för att du vänder dig till FMF Konsument.

    Om du klickar HÄR finner du svar på din fråga om ansvar för rören.

    Vad gäller tvättmaskinen är det lite svårare. Jag uppfattar det som att du gör gällande att den fungerade på tillträdesdagen. Det är köparen som har att bevisa när tvättmaskinen gick sönder. Lyckas hen med att bevisa att den gick sönder mellan kontrakt och tillträdet har köparen normalt rätt till ersättning från säljaren eftersom denne burit risken. Rätten till ersättning är dock beroende på hur gammal maskinen varit. Är den exempelvis tio år gammal representerar den inget värde och någon ersättning utgår normalt inte då.
    FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.