Dolda fel bostadsrätt

Vi har köpt en bostadsrätt och upptäckt fel som vi tycker är dolda.
- Lampan i fläkten är glapp så den fungerar inte alltid, ibland måste man försöka flera gånger och trycka på hela fronten för att den ska gå igång. Säljaren har i mail svarat att den inte alltid fungerar utan man måste sätta den i något mellanläge.. vid försäljning sa de inget om att detta var trasigt. 
- Tvättmaskinen läcker lite vatten när man använder den. Borde inte säljaren ha upplyst om detta eller måste man köra igång tvättmaskinen på visningar?


Köpare Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för att du vänder dig till FMF Konsument!

    Vid köp av bostadsrätt är köplagen (1990:931) tillämplig och man talar därför endast om köprättsligt fel. För att en omständighet ska utgöra ett fel ska bostadsrätten avvika från vad du hade skäl att förvänta dig (exempelvis med tanke på bostadsrättens ålder och skick) och felet ska ha funnits vid köptillfället. I många överlåtelseavtal anges att bostadsrätten säljs i befintligt skick och köparen anmodas att undersöka objektet. Felet ska i dessa fall inte ha varit upptäckbart före köpet, se 20 § köplagen. Felet eller bristen ska också anses påverka bostadsrättens marknadsvärde.

    För närmare information om hur du reklamerar ett fel till säljaren, kan du se en grundlig redogörelse i ett tidigare lämnat svar här.
    FMF Förbundsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.