Till senaste kommentaren

Dolt fel - fukt och mögel i ytterväggarnas hörn

Hej,

Vi köpte en lägenhet med tillträde i januari i år och upptäckte nu att det är fukt och mögel i ena rummet, i hörnet mot ytterväggarna. Vi skulle behöva råd om hur vi ska agera, om det är dolt fel och vilka rättigheter vi har. Det har stått garderober där som vi nu flyttat på och mäklaren hade för sig att de lämnades kvar av tidigare ägare även när förra ägaren köpte lägenheten. Är det säljarna, vi eller föreningen som ska ta detta? Hur går vi tillväga?
Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för att du vänder dig till FMF Konsument!
    För att kunna besvara din fråga behöver man veta var skadan (fukten) kommer ifrån, hur den uppkom och kanske också när. Beror det på en läcka i lägenheten ovanför, beror det på en händelse eller omständighet i er lägenhet eller hänger det samman med exempelvis en spricka i ytterväggar eller ventilationen? Vårt första råd är därför att ni undersöker detta närmare.
    Enligt 7 kap. 4 § bostadsrättslagen är föreningen skyldig att hålla lägenheten, huset och marken i gott skick, i den mån ansvaret inte enligt 12 § vilar på bostadsrättshavaren. Om felet inte anses ligga under bostadsrättsföreningens ansvar, blir frågan om huruvida det rör sig om ett fel i bostadsrätt aktuell. Är felet något ni hade möjlighet och skyldighet att upptäcka före köpet, eller är det dolt? Om ni kommer fram till att detta faller under säljarens ansvar bör ni så snart som möjligt reklamera felet. Information om hur man då går till väga hittar du här.
    FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.