Ej fungerande golvvärme

Hej
Vi har köpt en fastighet (hus) där vi av mäklaren informerats om att det är golvvärme i badrummet. På visningen provade vi också att trycka på termostaten för denna golvvärme och den lyste och såg ut att fungera korrekt.

När vi nu flyttat in märker vi att golvvärmen ej fungerar. Golvet värms inte upp över huvudtaget. Vi har bett en elektriker titta som intygar att det är ett termostat för golvvärme och att det ser ut på displayen som att den är igång och ska värma upp men att den ju inte gör det. Den fungerar ej.
I prospektet står inte utskrivet i detalj vad det är för någon uppvärmning i olika delar av fastigheten.

Vi hörde av oss till säljaren som då hävdar att hon inte ens vet om att det finns golvvärme i det rummet. ( detta trots att det finns ett synligt termostat på väggen) 

Hur bör vi gå vidare med detta?
Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för att du vänder dig till FMF med din fråga!

    Vill du gå vidare och ställa krav mot säljaren måste du reklamera inom skälig tid från det att du upptäckt felet eller borde ha upptäckt det. Reklamationen behöver inte innehålla något specificerat krav, det viktiga är att man anger vari felet består, varför säljaren bär ansvaret för felet och att man har för avsikt att göra gällande en påföljd. De påföljder som står till buds enligt jordabalken är prisavdrag, hävning och skadestånd.
    FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.