Till senaste kommentaren

Köparna har inte betalat handpenning eller slutbelopp

Hej,

Köpare har skrivit på avtal utan några extra klausuler där de kan backa ut. Enligt dem skulle de betala kontant med pengar som var på väg in från arv och utlandspension, Inflyttning redan efter 3 veckor då de hade bråttom in, vi sa ok till detta även om det lämnade oss mycket strul med att ta ledigt från jobb, kolla reservboende, packning, extra barnpassning o sv. Ingen handpenning kom in och de lämnar undanflykt efter undanflykt.

Nu har det gått 6 veckor efter tillträdesdatum och de fick en sista chans att bevisa att de har pengar. De visar mig en sms konversation med sin bank där de bekräftar överföring och belopp men jag ringer banken och de säger såklart att de aldrig skulle visa saldo via sms samt den kundtjänstmedarbetaren med det namnet existerar inte. Alltså så har de förfalskat sms konversationen.

Nu kommer vi häva köpet men problemet är att vi inte har en handpenning, hur kan vi på enklaste sätt stämma dem? Bör vi anmäla dem till polisen för bedrägeri då de verkar aldrig ha haft ett arv/pension och haft en intention att köpa huset samt visar upp falska sms?

Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för att du vänder dig till FMF Konsument med din fråga.

  En köpare som inte betalar i enlighet med betalningsvillkoren i köpekontraktet, sägs begå ett väsentligt kontraktsbrott vilket ger säljaren rätt att häva avtalet. En hävning är en ensidig rättshandling som riktas från en part till den andre med innebörden att avtalet inte längre ska gälla på grund av att den parten har gjort sig skyldig till ett väsentligt kontraktsbrott. En part som vill häva bör säkerställa att motparten har tagit emot hävningsförklaringen. En mäklare får inte upprätta en hävningsförklaring för en parts räkning.

  Om en köpare inte betalar i enlighet med betalningsvillkoren i köpekontraktet har säljaren också möjlighet att kräva fullgörelse av avtalet vilket innebär att säljaren kräver att köparen ska erlägga köpeskillingen och tillträda bostaden.

  Vill man stämma sin motpart måste man lämna in en stämningsansökan till tingsrätten. Klicka på följande länk för information.

  http://www.domstol.se/Tvist/Stamningsansokan/

  Det kan vara en god idé att inför en stämning anlita ett juridiskt ombud.
  FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.