Till senaste kommentaren

Vem bär ansvaret för fuktskada?

Hej,

Vi köpte sommarstuga i maj förra året via mäklare. Vi föll för den fantastiska stugan direkt. Men i december var jag vid stugan för att kolla att allt var ok. Då upptäckte jag att det var fukt skadat golv när jag var under stugan (torpargrund). Då kontaktade jag en snickare och åkte dit med honom.
Senare fick jag en offert på reparationen av golv på 160 000 kr. Jag kontaktade förra ägaren och ville att vi skulle dela på summan av golvbyte, men han tyckte att han inte hade något ansvar för stugan och tänkte inte betala något.

Min fråga är, har de inget ansvar för att sälja en stuga till oss med fuktskadade golv? Uppenbarligen så visste dom om felet med tanke på att de hade installerat en fläkt som skulle blåsa ut fukt. Men enligt en fuktexpert så hade fläkten en motsatt effekt eftersom den suger in fukt via ventilerna på torpargrunden.
Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej och tack för att du vänder dig till FMF Konsument!

    Huruvida säljaren ansvarar för skadan kan bero på hur gammal byggnaden är, vilka signaler som fanns avseende fukt vid tidpunkten för köpet, vilka uppgifter ni har fått om byggnaden i samband med köpet.

    Rekvisiten för att ett dolt fel ska anses föreligga finner du här

    FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.