Till senaste kommentaren

Städfirma har förstört trägolv

Jag och köparna märker att städfirma spillt kraftigt medel och förstört 1/3 av köksgolv (slipad parkett som behandlats med vitvaxolja). Detta sker två vardagar innan tillträde och köparna/mäklare/jurist uppmanar mig att sänka priset och köparna kan tillträda rätt dag och tar över ansvar att ta in firma och byta hela köksgolvet. Vi bedömde att det är osäkert om det går att slipa om då medlet trängt djupt in. Har skickat reklamation och krav till städfirman på 15 600kr, bifogat offerten som köparna fått. Städfirman accepterar inte denna summa för att dom själva ville lösa det genom att ta in egna offerter och prova slipa om bara den delen av golvet där fläckar är. Verkar helt orimligt enligt mig då det knappast skulle gå att få ett perfekt resultat att återställa golvet i det fina skick det var i (rätt dyrt när vi gjorde det). Vad kan jag göra gentemot städfirman?
Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för att du vänder dig till FMF med din fråga!

  Om en tjänst inte här fackmässigt utförd är den felaktig. Du rekommenderas att reklamera tjänsten skriftligen för att bevissäkra att du har reklamerat. De påföljder som du har möjlighet att göra gällande är:

  • Hålla inne betalningen
  • kräva att städfirman avhjälper felet
  • begära prisavdrag eller häva tjänsten
  Du har därtill rätt att kräva skadestånd för det fall att du har lidit ekonomisk skada till följd av att tjänsten har utförts felaktigt.
  FMF
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.